Nyárfa-érdestinóru

Latin név:
Törzs:
Család:
Fogyaszthatóság:
Kalap:
Termőréteg:
Tönk:
Hús
Szag, íz:
Élőhely:
Mérgezés:
Egyéb:
Leccinum duriusculum
Bazídiumos
tinorufélék
ehető, árúsítható
szürkésbarna, bőre túlnő a peremén
pórusok fehéresek, majd szürkések
pikkelyei sötétszürkék, majd feketések, alja zöldeskék
fehéres, majd vörösödik, szürkéslilás lesz, végül fefetedik, kemény
jóízű
nyárfák alatt nő
20 perc hőkezelés kell
JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru
Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru
Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru Nyárfa-érdestinóru