Cseh kucsmagomba

Latin név:
Törzs:
Család:
Fogyaszthatóság:
Alak:
Kalap:
Tönk:
Hús
Szag, íz:
Élőhely:
Mérgezés:
Egyéb:
Verpa (Ptychoverpa) bohemica
Tömlős
kucsmagombafélék
ehető, árúsítható
süveg harang alakú, erősen ráncolt, szinte teljesen szabadon álló
világosbarna, szürkés, csak a csúcsnál nőtt a tönkhöz
hengeres, idősen erősen megnyúlik, fehéres szemcsés, övszerű díszítésű, belseje vattásodó
merev, törékeny
ízetlen, szagtalan
lomberdőkben, nedves helyen nő
20 perc hőkezelést igényel
JAN
FEB
MAR
APR
MAY
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Cseh kucsmagomba Cseh kucsmagomba Cseh kucsmagomba Cseh kucsmagomba
Cseh kucsmagomba Cseh kucsmagomba Cseh kucsmagomba
Cseh kucsmagomba Cseh kucsmagomba Cseh kucsmagomba